Zupa z jogurtem

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Przepis przysłała E. Gruszczyńska.Mam troje dzieci i dbam, by zdrowo się odżywiały. Dużo czasu spędzam w kuchni. Gotuję z pasją

  • Łatwy

Składniki:

  • - szpinak: 25 dekagramów
    - bulion z kury: 0.5 litra
    - cebula: 0.5 sztuki
    - masło: 1 łyżka
    - sól (do smaku wg. uznania): 2 szczypty
    - pieprz (do smaku wg. uznania): 2 szczypty
    - jogurt naturalny: 250 mililitrów
    - mąka: 1 łyżka
    - żółtka jajek: 2 sztuki
    - sok z cytryny: 2 łyżeczki

Zupa z jogurtem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przebrany i oczyszczony szpinak gotujemy w bulionie. Odcedzamy, odciskamy i drobno siekamy.
  • 2. Cebulę kroimy w kostkę i dusimy na maśle. Zalewamy bulionem, dodajemy szpinak, doprawiamy solą i pieprzem. Przykrywamy i gotujemy na wolnym ogniu ok. 10 minut.
  • 3. Pozostałe składniki ucieramy na gładką masę, przecieramy przez sito i łączymy z zupą. Gotujemy 10 minut na małym ogniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy