Zupa pieczarkowa na sucho

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Nieco inne zastosowanie mrożonej zupy pieczarkowej. Pyszna i naprawdę eksperowa.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - opakowanie mrożonej zupy pieczarkowej (z dużymi kawałkami pieczarek i warzyw (najlepiej Hortex)): 1 sztuka
    - śmietana: 6 łyżek
    - jajka: 2 sztuki
    - ser pleśniowy: 10 dekagramów
    - mozarella: 15 dekagramów
    - sól, pieprz: 2 szczypty
    - gałka muszkatołowa: 1 szczypta
    - curry: 1 szczypta
    - szczypiorek cienki/pęczek: 1 sztuka
    - zupa pieczarkowa lub grzybowa w proszku: 2 łyżki

Zupa pieczarkowa na sucho - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zupę rozmrozić, dobrze osączyć. Wsypać do naczynia żaroodpornego, posypać szczypiorkiem. Jaja rozbełtać z przyprawami i śmietaną wymieszaną z zupą w proszku. Wkruszyć ser pleśniowy. Polać zupę masą jajeczną. Posypać startą mozarellą. Zapiekać 30 minut w 180 st C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy