Zupa fasolowa z czerwoną kapustą i śliwkami

0 (0 ocen)

Przepis znalazłam w internecie i troszkę zmodyfikowałam

Składniki:

  • Szklanka fasoli
    ziemniaki
    1,5 łyżki mąki
    śmietana kwaśna 12% ok 3-4 łyżek
    suszone śliwki ok 7 szt
    250 g czerwonej kapusty
    olej
    sól
    pieprz
    sok z cytryny
    cukier
    1 l bulionu
    margaryna do zasmażki

Zupa fasolowa z czerwoną kapustą i śliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przez noc namaczać fasolkę.
    Przed przygotowaniem odcedzić i zalać bulionem. Zagotować
    Pod koniec gotowania dodać do bulionu o fasoli ziemniaki w kostkę.
    Poszatkować kapustę i poddusić na oleju.
    Przygotować zasmażkę z margaryny i mąki.
    Do fasoli dodać zasmażkę, rozprowadzić.
    Dodać kapustę, śliwki, sok z cytryny oraz śmietanę.
    Pogotować. Doprawić

Komentarze

Podobne przepisy