Przepis znalazłam w internecie i troszkę zmodyfikowałam
Składniki:
Szklanka fasoli
ziemniaki
1,5 łyżki mąki
śmietana kwaśna 12% ok 3-4 łyżek
suszone śliwki ok 7 szt
250 g czerwonej kapusty
olej
sól
pieprz
sok z cytryny
cukier
1 l bulionu
margaryna do zasmażki
Zupa fasolowa z czerwoną kapustą i śliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przez noc namaczać fasolkę.
Przed przygotowaniem odcedzić i zalać bulionem. Zagotować
Pod koniec gotowania dodać do bulionu o fasoli ziemniaki w kostkę.
Poszatkować kapustę i poddusić na oleju.
Przygotować zasmażkę z margaryny i mąki.
Do fasoli dodać zasmażkę, rozprowadzić.
Dodać kapustę, śliwki, sok z cytryny oraz śmietanę.
Pogotować. Doprawić
Komentarze