ZIOŁOWE ROLADKI Z SZYNKI

0 (0 ocen)

  • 30 min

Roladki z szynki z ziołami, serem żółtym i masłem. Polecam spróbować.

  • 30 min

Składniki:

  • 4 plastry mięsa z szynki,
    2 plastry żółtego sera,
    4 listki bazylii,
    pęczek szczypiorku,
    4 plasterki masła,
    jajko,
    sól,
    pieprz,
    bułka tarta.

Ziołowe roladki z szynki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso cienko rozbijam, oprószam solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
    Szczypiorek drobno siekam, 2/3 odkładam.
    Na każdym kawałku układam pół plasterka sera żółtego, plasterek masła, warstwę szczypiorku i listek bazylii.
    Mięso ciasno zwijam w roladki, spinam wykałaczkami.
    Rozmącone jajko łączę z 1/3 szczypiorku.
    Roladki obtaczam w jajku, a następnie w bułce tartej.
    Rozgrzewam oliwę, smażę.
    Całość posypuję pozostałym szczypiorkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy