Zielona soczewica z tymiankiem

0 (0 ocen)

  • 45 min

Pyszny, banalnie prosty sposób przygotowania, ale nie banalna w smaku soczewica z tymiankiem i pietruszką.

  • 45 min

Składniki:

  • 2 szklanki soczewicy
    2 łyżeczki musztardy u mnie Dijon
    łyżka suszonego tymianku
    sól morska, vegeta
    pieprz kolorowy
    pęczek natki pietruszki
    2 - 3 ząbki czosnku
    2 liście laurowe
    2 - 3 ziela angielskie

Zielona soczewica z tymiankiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Soczewicę zalewamy wrzątkiem dodajemy zgnieciony ręką czosnek, tymianek, liście i ziela. Gotujemy do miękkości. Wyjmujemy liście i ziela, a czosnek rozgniatamy łyżką. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i musztardą. Zagotowujemy. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Podajemy z rybą lub potrawami z drobiu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy