Zapiekanki z mięsem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 30 min

Są naprawdę szybkie do przyrządzenia, a co najważniejsze – niedrogie.

  • 30 min

Składniki:

  • ● 50 dag mielonego mięsa
    ● cebula
    ● pokrojony bochenek chleba
    ● sól
    ● pieprz
    ● czubryca
    ● żółty ser (tyle plastrów, ile kromek)

Zapiekanki z mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy i drobno
    kroimy. Dokładnie mieszamy
    z mielonym mięsem. Doprawiamy
    solą, pieprzem oraz
    czubrycą.
  • Zapiekanki z mięsem 2. Każdą kromkę chleba cienko
    smarujemy mięsną masą.
    Pieczemy ok. 10 minut w piekarniku
    rozgrzanym do temperatury
    200 °C.
  • Zapiekanki z mięsem 3. Na każdą zapiekankę nakładamy
    po plasterku żółtego
    sera. Zapiekamy chwilę, aż
    ser się roztopi.

Porady

Zapiekanki przed podaniem można polać keczupem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_03-2011

Komentarze

Podobne przepisy