Zapiekanki na udkach

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Są to udka z kurczaka choć na to nie wygląda.

  • Łatwy

Składniki:

  • - góry z udek kurczaka: 5 sztuk
    - przyprawa do drobiu: 3 łyżki
    - tymianek: 1 łyżeczka
    - pieczarki: 5 sztuk
    - czerwona cebula: 0.5 sztuki
    - Żółty ser: 5 plastrów

Zapiekanki na udkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zapiekanki na udkach 1. Z mięsa usunąć ostrożnie kości i delikatnie rozbić, posypać przyprawą do drobiu i niewielką ilością tymianku.
  • zapiekanki na udkach 2. Patelnie z grubym dnem dobrze rozgrzać i ułożyć na niej mięso, przykryć pokrywką i udusić do miękkości pod koniec odkryć pokrywkę i pozwolić się mięsu zarumienić, na rumiane mięso ułożyć cieniutkie plasterki pieczarek i kilka piórek cebuli, przykryć to grubym plastrem żółtego sera i jeszcze raz przykryć pokrywką na kilka minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy