Zapiekanka szpinakowo-łososiowa

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gotuję z mężem Arturem, a kotka Psotka podkrada nam jedzenie.

Składniki:

  • ● op. ciasta francuskiego
    ● 20 dag wędzonego łososia
    ● op. mrożonego szpinaku
    ● sok z cytryny
    ● ząbek czosnku
    ● 40 dag śmietany
    ● jajko
    ● sól, pieprz
    ● 2 łyżki mąki
    ● natka pietruszki

Zapiekanka szpinakowo-łososiowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto rozwałkowujemy i wykładamy dno i brzegi tortownicy. Zapiekamy ok. 15 minut w ok. 250 °C.
  • 2. Sos: śmietanę mieszamy z jajkiem, mąką, posiekanymi natką i czosnkiem.
  • 3. Łososia drobno kroimy, doprawiamy pieprzem i sokiem z cytryny. Na ciasto wykładamy rozmrożony i osolony szpinak i łososia, zalewamy sosem. Zapiekamy ok. 15 minut w 250 °C.

Notka redakcyjna

PPWS_02-2012

Komentarze

Podobne przepisy