Zapiekanka mięsno-kapuściana

0 (0 ocen)

Zapiekankę warto zrobić wcześniej, a przed podaniem podpiec.

Składniki:

  • ● 1/2 kg mielonego mięsa, np. z łopatki
    ● 25 dag ryżu
    ● biała kapusta
    ● 2 żółtka
    ● 2 łyżki kaszy manny
    ● cebula
    ● przyprawa uniwersalna
    ● sól, pieprz
    ● 3 łyżki masła

Zapiekanka mięsno-kapuściana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy na sypko. Kapustę drobno szatkujemy. Cebulę siekamy.
  • 2. Mięso najpierw mieszamy z żółtkami, kaszą, cebulą i przyprawami, a następnie z ryżem i kapustą.
  • 3. Naczynie żaroodporne wykładamy folią aluminiową i posypujemy wiórkami masła. Wkładamy masę.Pieczemy ok. 45 minut w temp. 180 °C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy