Z surimi i tuńczykiem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Podajemy z sosem na bazie jogurtu i czosnku.

Składniki:

  • ● 30 dag mąki
    ● 3 dag drożdży
    ● szczypta soli
    ● 4 łyżki oliwy
    ● mały przecier pomidorowy
    ● bazylia, oregano
    ● przyprawa do pizzy
    ● 50 dag surimi
    ● puszka tuńczyka w sosie własnym
    ● 30 dag żółtego sera
    ● papryka
    ● 10 dag zielonych oliwek

Z surimi i tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mąki wkruszamy
    drożdże. Dodajemy sól
    i 3 łyżki oliwy. Wlewamy
    ok. 200 ml ciepłej wody
    i wyrabiamy ciasto. Odstawiamy
    do wyrośnięcia.
  • 2. Przecier mieszamy
    z resztą oliwy, przyprawą
    i ziołami na gładki sos.
  • 3. Ciasto cienko rozwałkowujemy,
    wykładamy
    na natłuszczoną blachę.
    Smarujemy sosem. Surimi
    kroimy w kawałki, paprykę
    w kostkę, tuńczyka
    osączamy. Z oliwkami
    rozkładamy na cieście.
    Pieczemy ok. 15 minut
    w 200 °C. Ser ścieramy,
    posypujemy pizzę. Pieczemy
    jeszcze 5 minut.

Notka redakcyjna

PPWS_02-2011

Komentarze

Podobne przepisy