● 30 dag mąki
● 3 dag drożdży
● szczypta soli
● 4 łyżki oliwy
● mały przecier pomidorowy
● bazylia, oregano
● przyprawa do pizzy
● 50 dag surimi
● puszka tuńczyka w sosie własnym
● 30 dag żółtego sera
● papryka
● 10 dag zielonych oliwek
Z surimi i tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do mąki wkruszamy
drożdże. Dodajemy sól
i 3 łyżki oliwy. Wlewamy
ok. 200 ml ciepłej wody
i wyrabiamy ciasto. Odstawiamy
do wyrośnięcia.
2.Przecier mieszamy
z resztą oliwy, przyprawą
i ziołami na gładki sos.
3.Ciasto cienko rozwałkowujemy,
wykładamy
na natłuszczoną blachę.
Smarujemy sosem. Surimi
kroimy w kawałki, paprykę
w kostkę, tuńczyka
osączamy. Z oliwkami
rozkładamy na cieście.
Pieczemy ok. 15 minut
w 200 °C. Ser ścieramy,
posypujemy pizzę. Pieczemy
jeszcze 5 minut.
Komentarze