Z sałaty i rzodkiewek

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Mam męża, dwie dorosłe córki i syna. Lubię gotować, zwłaszcza robić sałatki, ale moją specjalnością są ciasta.

Składniki:

  • 30 dag żółtego sera
    pęczek rzodkiewek
    pęczek dymki
    kilka liści sałaty
    120 ml oleju sojowego
    1 żółtko
    4 łyżki jogurtu naturalnego
    1 łyżka soku z cytryny
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    sól
    pieprz

Z sałaty i rzodkiewek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rzodkiewki myjemy i kroimy w kostkę. Dymkę płuczemy i drobno siekamy.
    Sałatę płuczemy i rwiemy na drobne kawałki. Ser kroimy w cienkie paseczki.
  • 2. Składniki wkładamy do salaterki. Żółtko ucieramy z olejem, dodajemy jogurt
    i sok z cytryny. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy. Sosem polewamy sałatkę, delikatnie mieszamy. Posypujemy natką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2009

Komentarze

Podobne przepisy