wiosenne szaszłyki

0 (0 ocen)

  • 40 min

szybki , łatwy wiosenny obiadek

  • 40 min

Składniki:

  • jedna pierś z kurczaka
    pół czerwonej papryki
    6 maleńkich pieczarek
    6 cm pora
    małe patisony konserwowe
    1cm startego imbiru
    sos sojowy
    cytryna
    2 woreczki ryżu
    pietruszka
    kurkuma
    mała łyżeczka oleju
    szaszłykowe wykałaczki

Wiosenne szaszłyki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • szaszłyki 1. Pierś z kurczaka kroimy na długie paski przyprawiamy startym imbirem, sosem sojowym, kurkumą i sokiem z cytryny, odstawiamy. W tym czasie przygotowujemy: pieczarki, patisony, pora kroimy w talarki, paprykę w kawałeczki. Następnie wszystko nadziewamy na szaszłyki i grillujemy na specjalnej patelni lub w piekarniku. Można również delikatnie posmarować szaszłyki olejem używając pędzelka, aby nie przesadzić. Gdy szaszłyki się grillują gotujemy ryż. I układamy wszystko fantazyjnie na talerzu.. Smacznego!!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy