Wiosenna sałatka

0 (0 ocen)

  • 20 min

Idealny dodatek do śniadania, wspaniała uczta dla smakoszy ceniących smak wiosennych nowalijek, prosta i szybka w wykonaniu.

  • 20 min

Składniki:

  • 1 mała główka sałaty
    1 pomidor
    4 jajka
    mały pęczek szczypiorku
    1 brokuł
    Sos
    2 łyżki majonezu kieleckiego
    3 łyżki jogurtu naturalnego
    ząbek czosnku
    sól, pieprz
    Wymieszać majonez z jogurtem, dodać rozgnieciony czosnek – doprawić solą i pieprzem do smaku.

Wiosenna sałatka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • sałatka wiosenna 1. Jajka ugotować na twardo, obrać – pokroić na połówki. Brokuła ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem odrobiny octu. Sałatę i pomidora umyć, osuszyć. Szczypiorek drobno pokroić. Na płaskim talerzu ułożyć liście sałaty, na ich układać połówki jajka, koszyczek brokuła i plaster pomidora. Na wierzch jajka i pomidora posypać szczypiorek. Polać sałatkę przygotowanym sosem. Podawać bezpośrednio po wykonaniu na śniadanie lub podwieczorek.

Porady

Do sałatki można dodac również rzodkiewki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy