Warzywna eksplozja

0 (0 ocen)

  • 30 min

Potrawę gotowałam dla kuzynki, która jest wegetarianką. Od tamtej pory robię ją częściej:-)

  • 30 min

Składniki:


  • 1 mały bakłażan
    2 małe cukinie
    2 papryki-każda w innym kolorze
    2 cebule
    1 papryczka chili
    1/2 główki kapusty pekińskiej
    1 puszka czerwonej fasoli
    2 puszki pomidorów krojonych bez skórki
    1 puszka kukurydzy
    2 ząbki czosnku
    olej do smażenia
    Przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie, majeranek, oregano, papryka słodka

Warzywna eksplozja - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinie, bakłażana i papryki pokroić w kostkę. Cebulę kroimy w piórka i szklimy na patelni, dodajemy kostkę warzyw oraz pokrojoną drobno chili. Podsmażamy. Przelewamy do dużego garnka, dodajemy poszatkowaną kapustę, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy, mieszamy i dusimy pod przykryciem ok. 15 minut. Po tym czasie dodajemy fasolę i kukurydzę, mieszamy, ewentualnie doprawiamy i dusimy jeszcze kilka minut.

Komentarze

Podobne przepisy