Warzywa w ziołach

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Mam kilka potraw na specjalne okazje. Moja kuchnia wszystkim smakuje.

Składniki:

  • ● 1,5 kg ziemniaków
    ● 3 marchewki
    ● 3 ząbki czosnku
    ● 2 duże cebule
    ● papryka
    ● 2 łyżki vegety
    ● 2 łyżki przyprawy gyros
    ● 1 łyżka słodkiej papryki
    ● 1 łyżka ziół prowansalskich
    ● 1 łyżka oregano
    ● koperek
    ● łyżeczka pieprzu
    ● 1/2 szkl. oleju

Warzywa w ziołach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obrane warzywa kroimy
    i wrzucamy do miski. Posypujemy
    vegetą i mieszamy.
  • 2. Z olejem mieszamy przyprawy.
    Połowę oleju wlewamy
    do naczynia żaroodpornego.
    Wkładamy warzywa
    i polewamy pozostałym olejem.
    Pieczemy ok. godziny
    w temp. 200 °C. Podajemy
    z dowolną surówką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_11-2008

Komentarze

Podobne przepisy