Warzywa w ziołach

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Bardzo lubię surówki.Latem przygotowuję je z warzyw z mojej działki

Składniki:

  • ● sałata masłowa
    ● 4 pomidory
    ● 2 ogórki
    ● 3 kalarepy
    ● 3 cebule dymki
    ● 1/4 pęczka szczypiorku czosnkowego
    ● kilka listków szczawiu
    ● po 2-3 gałązki mięty i natki pietruszki
    ● po 2-3 listki nasturcji i naci selera
    ● kilka listków lubczyku
    ● sól
    ● pieprz

Warzywa w ziołach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa myjemy. Sałatę
    osuszamy, rwiemy w małe
    kawałki. Ogórki obieramy
    i kro imy w półplasterki, pomidory
    w ósemki, obrane kalarepy
    w słupki, a cebule obieramy
    i siekamy. Mieszamy
  • 2. Natkę pietruszki i selera,
    szczypiorek, lubczyk, liś cie
    nasturcji, mięty i szczawiu
    siekamy. Wsypujemy do warzyw.
    Doprawiamy.

Porady

Haliny Janeczek Dekorujemy jadalnymi kwiatami, np. nasturcji lub fiołka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_07-2010

Komentarze

Podobne przepisy