Udko faszerownane pieczarkowo-paprykowe

0 (0 ocen)

Lubie drobiowe mięso i staram się przyrzdzać je w różny sposób, ten farsz jest bardzo aromatyczny

Składniki:

  • 4 duże udka,
    0,20 dkg mięsa mielonego,
    10 dag pieczarek,
    Pół czerwonej papryki
    1 cebula mała
    Gałka muszkatołowa
    majeranek
    Papryka czerwona w proszku słodka
    Sól
    Pieprz

Udko faszerownane pieczarkowo-paprykowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka umyć, wyjąć z nich kości, natrzeć mięso papryką, majerankiem odstawić na godzinę.
    Pieczarki umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach , dodać do mielonego mięsa.
    Paprykę umyć i pokroić w kosteczkę , dodać do mielonego. Doprawić solą ,pieprzem, majerankiem i gałką muszkatołową.
    Mięso dobrze wyrobić na jednolita masę i napełnić udka. Spiąć wykałaczkami lub owinąć białą nicią.
    Ułożyć na blasze dość ciasno w naczyniu żaroodpornym, polać odrobiną oleju dno naczynia i wstawić do piekarnika na 1,5 godziny i piec.
    Można podawać pokrojone w plastry .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy