Lubie drobiowe mięso i staram się przyrzdzać je w różny sposób, ten farsz jest bardzo aromatyczny
Składniki:
4 duże udka,
0,20 dkg mięsa mielonego,
10 dag pieczarek,
Pół czerwonej papryki
1 cebula mała
Gałka muszkatołowa
majeranek
Papryka czerwona w proszku słodka
Sól
Pieprz
Udko faszerownane pieczarkowo-paprykowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Udka umyć, wyjąć z nich kości, natrzeć mięso papryką, majerankiem odstawić na godzinę.
Pieczarki umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach , dodać do mielonego mięsa.
Paprykę umyć i pokroić w kosteczkę , dodać do mielonego. Doprawić solą ,pieprzem, majerankiem i gałką muszkatołową.
Mięso dobrze wyrobić na jednolita masę i napełnić udka. Spiąć wykałaczkami lub owinąć białą nicią.
Ułożyć na blasze dość ciasno w naczyniu żaroodpornym, polać odrobiną oleju dno naczynia i wstawić do piekarnika na 1,5 godziny i piec.
Można podawać pokrojone w plastry .
Komentarze