Popularny twarozek śniadaniowy podany na listkach szpinaku i plasterku pomidora to świetna przekąska :)
15 min
Składniki:
1 opakowanie białego sera (u mnie Łowicki 250 g)
duży pęczek rzodkiewek
posiekany szczypiorek (2 łyżki)
2 szczypty koperku (suszony lub świeży)
3 łyżki kwaśniej śmietany
duże listki szpinaku
1 duży pomidor
sól i pieprz do smaku
Twarożek z rzodkiewką na listkach szpinaku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Listki szpinaku umyć,obsuszyć.Rzodkiewki również umyć,pokroić w plasterki.Posolić.Twaróg rozdrobnić widelcem,dodać rzodkiewki,szczypiork,koperek,śmietanę.Wymieszać,posolić i popieprzyć.Umytego i sparzonego pomidora pokroić w plastry. Na każdy plaster pomidora położyć listek szpinaku napełniony twarożkiem.Udekorować kawałkami pomidora.Bardzo dobra i zdrowa przekaska,tradycyjny twarożek z rzodkiewką podany troszkę inaczej.Polecam:)
Komentarze