Twarożek z rzodkiewką na listkach szpinaku

0 (0 ocen)

  • 15 min

Popularny twarozek śniadaniowy podany na listkach szpinaku i plasterku pomidora to świetna przekąska :)

  • 15 min

Składniki:

  • 1 opakowanie białego sera (u mnie Łowicki 250 g)
    duży pęczek rzodkiewek
    posiekany szczypiorek (2 łyżki)
    2 szczypty koperku (suszony lub świeży)
    3 łyżki kwaśniej śmietany
    duże listki szpinaku
    1 duży pomidor
    sól i pieprz do smaku

Twarożek z rzodkiewką na listkach szpinaku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • twarożek 1. Listki szpinaku umyć,obsuszyć.Rzodkiewki również umyć,pokroić w plasterki.Posolić.Twaróg rozdrobnić widelcem,dodać rzodkiewki,szczypiork,koperek,śmietanę.Wymieszać,posolić i popieprzyć.Umytego i sparzonego pomidora pokroić w plastry. Na każdy plaster pomidora położyć listek szpinaku napełniony twarożkiem.Udekorować kawałkami pomidora.Bardzo dobra i zdrowa przekaska,tradycyjny twarożek z rzodkiewką podany troszkę inaczej.Polecam:)

Komentarze

Podobne przepisy