Truskawkowo-czekoladowy deserek

0 (0 ocen)

  • 30 min

swojsko i słodko

  • 30 min

Składniki:

  • warstwa owocowa;
    200 g truskawek
    300 ml wrzątku
    3 łyżeczki żelatyny
    3 łyżeczki cukru

    warstwa kakaowa
    300 ml śmietany
    4 łyżeczki cukru
    1 łyżeczka kakao
    50 ml wrzątku
    2 łyżeczki żelatyny
    1 łyżka wiórek czekoladowych Delecta

    bita śmietana

Truskawkowo-czekoladowy deserek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Truskawki blendujemy, we wrzątku rozpuszczamy cukier i żelatynę, mieszamy i wlewamy do pucharków. Wstawiamy do lodówki do zastygnięcia.
    Śmietanę ubijamy z cukrem, żelatynę rozpuszczamy we wrzątku. dodajemy kakao i żelatynę , mieszamy, i dodajemy trochę wiórek czekoladowych kiedy masa już jest chłodna, wylewamy drugą warstwę , Ponownie wstawiamy do zastygnięcia. Na koniec dekorujemy bitą śmietaną i odrobią wiórek czekoladowych.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy