Torcik urodzinowy C.L.

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

TEN SMAK,POWODUJE ZMYSŁOWOŚĆ, KTÓRA NARUSZA NIEJEDNO PODNIEBIENIE, WYWOŁUJĄC CHĘĆ ZJEDZENIA PRZEPYSZNEGO TORTU ! :D

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • Biszkopt:
    1szkl cukru
    1szkl mąki tortowej
    4 jajka
    4 łyżki oleju
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    Krem :
    Dr. Oetker:
    1 czekoladowy
    2 waniliowy lub ajerkoniakowy
    Wykonać wg przepisu na opakowaniu

    Dodatki:
    300ml wiśniówki lub innego alkoholu
    100g wiórków kokosowych
    400g winogrona
    200g borówka amerykańska
    400g ananasa (puszka)
    200g wafli czekolad.



Torcik urodzinowy c.l. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Biszkopt:
    Całe jajka z cukrem miksować na całych obrotach 10 minut, zmniejszyć obroty dodać olej ,w osobnej misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać przez sitko i wsypywać powoli do masy miksując na wolnych obrotach.Wlewamy masę do wysmarowanej tortownicy następnie wsadzamy do rozgrzanego piekarnika 180* przez 40-45 min.
    Lekko wystudzony biszkopt wykładamy z tortownicy,przekrawając go na 3 części i przechodzimy do części 2.
  • 2. 2 Wykonanie:
    Bierzemy 1z3 części biszkoptu, układając dolną część biszkoptu (na podest)
    następnie nasączamy go,nakładamy krem czekoladowy i układamy na biszkopcie ananasy ,nakładamy 2 część biszkoptu również nasączamy nakładamy krem waniliowy i posypujemy go rozkruszonymi waflami czekoladowymi ,następnie 3 część biszkopty nakładamy na tort i lekko nasączamy,smarujemy cały tort kremem waniliowym tak jak na zdjęciu
    posypujemy całość wiórkami .
  • 3. 3 Dekoracja wg uznania
  • 4. Życzę smacznego :D

Porady

Dekorować (Pistoletem do kremu )

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy