Torcik urodzinowy c.l. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.Biszkopt:
Całe jajka z cukrem miksować na całych obrotach 10 minut, zmniejszyć obroty dodać olej ,w osobnej misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać przez sitko i wsypywać powoli do masy miksując na wolnych obrotach.Wlewamy masę do wysmarowanej tortownicy następnie wsadzamy do rozgrzanego piekarnika 180* przez 40-45 min.
Lekko wystudzony biszkopt wykładamy z tortownicy,przekrawając go na 3 części i przechodzimy do części 2.
2.2 Wykonanie:
Bierzemy 1z3 części biszkoptu, układając dolną część biszkoptu (na podest)
następnie nasączamy go,nakładamy krem czekoladowy i układamy na biszkopcie ananasy ,nakładamy 2 część biszkoptu również nasączamy nakładamy krem waniliowy i posypujemy go rozkruszonymi waflami czekoladowymi ,następnie 3 część biszkopty nakładamy na tort i lekko nasączamy,smarujemy cały tort kremem waniliowym tak jak na zdjęciu
posypujemy całość wiórkami .
Komentarze