Torcik pleśniowo-ziołowy

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Super szybka przekąska przy okazji bardzo wyrafinowana!

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - Ser typu camembert okrągły: 1 opakowanie
    - serek biały śmietankowy: 3 łyżki
    - koperek, natka pietruszki, szczypiorek: 3 łyżeczki
    - sól, pieprz do smaku: 1 szczypta
    - szynka okrągła: 2 plastry
    - sałata liść: 5 sztuk
    - pomidor: 1 plaster
    - kiełki słonecznika: 1 łyżeczka

Torcik pleśniowo-ziołowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Torcik pleśniowo-ziołowy 1. - Ser przeciąć na 3 plastry jednakowej grubości.
    - Serek biały wymieszać z posiekanymi ziołami i doprawić przyprawami.
    - Na pierwszy krążek położyć 1/3 serka ziołowego i plaster szynki.
    - Przykryć drugim plastrem sera i znów serek ziołowy i szynka.
    - Położyć na wierzchu trzecią warstwę camemberta i wycisnąć szprycą ozdobnie serek ziołowy.
  • Torcik pleśniowo-ziołowy 2. - Udekorować torcik pomidorem pokrojonym w kostkę i kiełkami.
    - Ułożyć na liściach sałaty, schłodzić przed podaniem.
    - Kroić na ćwiartki.
    - Podawać z bagietką lub chlebkiem korzennym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy