Tiramisu z truskawkami

0 (0 ocen)

Mała odmiana tradycyjnego włoskiego przysmaku ;)

Składniki:

  • -500g serka mascarpone
    -1 opakowanie cukru waniliowego
    -kakao
    -500g biszkoptów
    -500 ml śmietany kremówki
    -2 łyżki cukru pudru
    -kawa rozpuszczalna

Tiramisu z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder i cukier waniliowy. Ubitą śmietanę łączymy z serkiem mascarpone. Na dnie formy do pieczenia układamy połowę biszkopty, na które następnie wykładamy połowę śmietany i posypujemy kakao. Czynność powtarzamy jeszcze raz, z tym żew kolejnej warstwie biszkopty maczamy wcześniej w naparze z kawy. Na wierzch ciasta wykładamy truskawki. Deser najlepiej smakuje na drugi dzień, gdy schłodzi się w lodowce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy