szybka tarta z podgrzybkami

0 (0 ocen)

  • 30 min

ciasto francuskie ma wiele zastosowań, gdy wpadają goście zawsze można szybko coś wyczarować

  • 30 min

Składniki:

  • 1. ciasto francuskie
    2. ser pleśniowy typu camembert
    3. czerwona cebula
    4. podgrzybki
    5. fasolka szparagowa zielona
    6. biała cebula

Szybka tarta z podgrzybkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik nagrzewam do temperatury 180 stopni. Pierwsze 10 minut piekę tartę w piekarniku z funkcją termoobiegu, po czym wyłączam termoobieg i pozostawiam funkcję grzania góra - dół na kolejne 10 minut.

    Zaginam wszystkie boki na cieście francuskim, układam na sam początek na tarcie podsmażone wcześniej z cebulką podgrzybki, następnie zblanszowaną fasolkę, piórka i kółka czerwonej cebuli. Ser pleśniowy kroję w cienkie plasterki i rozkładam na samej górze.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy