Szpinakowe penne

0 (0 ocen)

  • 30 min

Uwielbiam taki makaron ze szpinakiem.

  • 30 min

Składniki:

  • szpinak (ja kupiłam szpinak mrożony ze śmietaną w kostce w Lidlu)
    1-2 cebule
    2-3 ząbki czosnku
    2-3 łyżeczki pesto
    1/2 paczki makaronu penne (rurki)
    słodka śmietana do smaku
    sól, pieprz do smaku
    tłuszcz do smażenia

Szpinakowe penne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ugotować makaron 1. Makaron ugotować.
  • Cebula i czosnek 2. Cebulkę pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę, usmażyć na tłuszczu.
  • Szpinak z pesto 3. Zamrożony szpinak włożyć do garnka, dolać kilka łyżek wody, gotować do całkowitego jego rozmrożenia, na koniec dodać pesto oraz przyrumienioną cebulkę z czosnkiem, dokładnie wymieszać.
  • Starty żółty ser 4. Ser żółty zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
  • Penne na patelni 5. Makaron odcedzić, dodać go go szpinaku, chwilkę pogotować, dokładnie wymieszać,a na koniec dodać słodką śmietanę. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • Makaron ze szpinakiem 6. Makaron ułożyć na talerzu, z wierzchu posypać startym żółtym serem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy