Szare kluski

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Smaczne regionalne danie ......

Składniki:

  • Składniki:
    1 kg ziemniaki-
    1 sztuka jajko
    o,50 szklanki mąka
    Sól
    pieprz czarny mielony Prymat
    20 dkg boczek wędzony
    1 sztuka cebula

Szare kluski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczek , cebulę pokroić. Ziemniaki zetrzeć na tarce, odlać wodę ,odstawić żeby ustał się krochmal. Do ziemniaków dodać krochmal, mąkę,jajko . Ciasto dokładnie wymieszać. W dużym garnku zagotować wodę z solą. Wrzucać małe kluski, pogotować chwilę , odcedzić .Podsmażyć boczek ,dodać cebulę wymieszać z kluskami . Podawać z gotowaną kapustą kiszoną.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_10-2014

Komentarze

Podobne przepisy