Studencki garnczek

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Prowadzę z rodzicami biznes. Żona wie, że także w kuchni daję sobie radę.

Składniki:

  • ● 70 dag wołowiny
    ● marchewka
    ● 4 ziemniaki
    ● pietruszka
    ● 2 l bulionu
    ● cebula
    ● mały słoik koncentratu pomidorowego
    ● przyprawy: przyprawa uniwersalna, chili, mielona papryka, pieprz, bazylia, majeranek, sól
    ● 180 ml mleka
    ● jajko
    ● 2,5 szkl. mąki
    ● olej

Studencki garnczek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa i mięso kroimy
    w kostkę. Mięso i cebulę podsmażamy
    na oleju. Resztę warzyw
    gotujemy 10 minut w bulionie.
    Dodajemy mięso, doprawiamy.
    Gotujemy 20 minut.
  • 2. Mleko mieszamy z jajkiem,
    szczyptą soli i mąką. Porcje
    ciasta nabieramy łyżką i wkładamy
    do gotującej się zupy.
    Dodajemy koncentrat. Gotujemy
    kilka minut. Doprawiamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_02-2011

Komentarze

Podobne przepisy