Stek z rekina na czosnkowo-bazyliowym spaghetti

0 (0 ocen)

Coś nowego :)

Składniki:

  • 2 steki z rekina
    oliwa
    sok z cytryny
    sól, pieprz
    pomidory suszone z bazylią

    250g makaronu spaghetti
    4 ząbki czosnku
    2 papryczki pepperoni
    3 fileciki anchois
    3 gałązki bazylii
    sól, pieprz
    oliwa

Stek z rekina na czosnkowo-bazyliowym spaghetti - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rekina skropić oliwą i sokiem z cytryny i posypać przyprawami. Odstawić do lodówki na przynajmniej godzinę, a następnie usmażyć na patelni grillowej.
  • 2. Makaron ugotować aldente. Czosnek przecisnąć przez praskę papryczki i fileciki anchois drobno posiekać i wrzucić na rozgrzaną oliwę, po minucie dodać posiekaną bazylię i odcedzony makaron. Wymieszać. Polać oliwą. Podawać ze stekiem z rekina. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy