SPAGETHI Z PRZETARTYMI POMODORAMI I OGÓRKIEM

0 (0 ocen)

  • 40 min

moja własna kompozycja ;)

  • 40 min

Składniki:

  • makaron spagethi
    butelka przetartych pomidorów
    0,5 kg mięsa mielonego
    1 cebula biała
    1 cebula czerwona
    3 łyżki oliwy z oliwek
    kilka ogórków konserwowych
    oregano
    bazylia
    przyprawa zioła włoskie
    ser żółty
    sól
    pieprz

Spagethi z przetartymi pomodorami i ogórkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy wg przepisu. Na patelni rozgrzewamy oliwę i wrzucamy posiekaną cebule białą i czerwoną, podsamżamy następnie dodajemy pokrojonego w kostę ogórka i wrzucamy mięso mielone. Dusimy kilka minut ,aż mięso się podpiecze. NAstęnie wlewamy przetarte pomidowry i doprawiamy do samku wszytkimi wymienionymi przyprawami. Dusimy,aż sos się zagotuje. Wykładamy na talerz, posypujemy żółtym serem i przyozdabiamy oregano.

Porady

Ogórek nadaje specyficznego smaku ;)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy