SOBOTNI DROŻDZOWIEC

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

WSPANIAŁY PRZEPIS NA ŁATWY PLACEK DROŻDŻOWY KTÓRY SMAKUJE WSZYSTKIM OD LAT PIĘCIU DO 105-CIU.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 3,5 SZKLANKI MĄKI
    5 DAG DROŻDŻY
    1 SZKLANKA MLEKA
    3 JAJA
    CUKIER WANILIOWY
    15 DAG MASŁA LUB MARGARYNY
    1 ŁYŻKA OLEJU
    BAKALIE
    KRUSZONKA

Sobotni drożdzowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W PIĄTEK WIECZOREM WSZYSTKIE SKŁADNIKI WRZUCAMY DO MISKI I MIESZAMY.
    ZOSTAWIAMY NA CAŁĄ NOC.
    W SOBOTĘ RANO SMARUJEMY BLACHĘ TŁUSZCZEM I POSYPUJEMY MĄKĄ ALBO BUŁKĄ TARTĄ.
    PRZEKŁADAMY CIASTO NA BLACHĘ POSYPUJEMY KRUSZONKĄ I WSTAWIAMY DO ZIMNEGO PIEKARNIKA.PIECZEMY W TEMPERATURZE 180 STOPNI PRZEZ GODZINĘ.
    S M A C Z N E G O

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy