Słodko-pikantny udziec indyczy

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Bardzo ciekawy smak mięsa, najpierw słodki, później pikantny.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • - jeden udziec indyczy
    - przyprawa uniwersalna1 łyżka stołowa
    - 2 łyżki stołowe musztardy rosyjskiej
    - 2 łyżki stołowe miodu
    - woda

Słodko-pikantny udziec indyczy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Soczyste i miękkie 1. Udziec płuczemy, kroimy na mniejsze kawałki. Zalewamy wodą. Zagotowujemy. Następnie przyprawiamy kucharkiem, musztardą i miodem. Gotujemy do miękkości.

Porady

Polecam także zrobić taką marynatę: ok. 5 łyżek oliwy z oliwek, ta sama ilość musztardy, miodu i przyprawy uniwersalnej. Wymieszać. Posmarować surowe mięso. W przykrytej misce trzymać w lodówce ok. 12 godzin. Następnego dnia zalać wodą, wykorzystać do tego całą marynatę która zostanie w misce. Mięso bardziej przejdzie smakiem. Można wykorzystać oczywiście każdy rodzaj mięsa, niekoniecznie takie.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy