Śledzie w sosie musztardowym

0 (0 ocen)

Śledzie jakoś bardziej kojarzą mi się ze świętami Bożego Narodzenia ale ... kto powiedział, że w Wielkanoc nie można ich także przygotować na Wielkanoc ? :) Zapraszam do spróbowania!

Składniki:

  • 7 filetów śledziowych w oleju
    250 g jogurtu greckiego
    2 łyżki majonezu
    2 łyżki musztardy francuskiej
    2 łyżki ostrej musztardy
    1 łyżeczka kurkumy
    1 łyżeczka curry
    szczypta soli
    szczypta pieprzu

Śledzie w sosie musztardowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety śledziowe odsączamy z oleju i kroimy w małe kawałki. Jogurt grecki mieszamy z majonezem oraz musztardami. Dodajemy łyżeczkę kurkumy i curry, sól oraz pieprz. Wszystko razem mieszamy. Tak przygotowanym sosem polewamy śledzie i odstawiamy do lodówki minimum na noc.

Komentarze

Podobne przepisy