Śledzie w sosie musztardowym

0 (0 ocen)

W sezonie jesienno-zimowy lubie zjeść śledzika. Zapraszam więc na moją wesję śledzika w sosie musztardowym.

Składniki:

  • 500 g płatów śledziowych solonych
    2 łyżki musztardy sarepskiej
    2 łyżki musztardy francuskiej
    2 łyżki majonezu
    2 łyżki jogurtu
    1 cebula czerwona
    do smaku pieprz kolorowy

Śledzie w sosie musztardowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie wymoczyć aby pozbyć sie słonego smaku i pokroić na małe kawałki. Cebulę pokroić w kostkę. Musztardy wymieszać z majonezem i jogurtem. Doprawić do smaku pieprzem. Dodać pokrojone śledzie oraz cebulę i dokładnie wymieszać. Odstawić na noc do lodówki aby smaki się przegryzły.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy