Śledzie eli na śmietanowej kołderce. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Grzyby namoczyć na 2 godziny i gotować przez 30 minut w wodzie z moczenia.Pokroić grzyby wpaski.Cebulę i ogórki drobno pokroić.Odłożyć po 1 łyżeczce cebuli i ogórka.Kilka gałązek koperku odłożyć do dekoracji,resztę posiekać.Płaty sledziowe wymoczyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.Każdy płat posmarować odrobiną wasabi,rozłożyć paski podgrzybków,zwinąć jak rolmopsy i spiąć wykałaczkami.Śmietanę wymieszać z resztą wasabi,koperku,cebuli,ogórka i doprawić solą do smaku.Zawinięte śledzie ułożyć na śmietanie,posypać odłożoną cebulką i ogórkiem.Całość udekorować gałązkami koperku.Smacznego!
Komentarze