Sernik z pierniczkami

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Zaskoczy każdego

  • 2 godz.

Składniki:

  • SPÓD:
    200 g ciastek zbożowych
    60 g masła- rozpuszczonego
    0,5 łyżeczki cynamonu
    MASA SEROWA:
    800 g twarogu 3-krotnie zmielonego
    3/4 szkl cukru kryształu
    budyń śmietankowy
    1 łyżeczka zapachu waniliowego
    4 jaja
    DODATKOWO:
    pierniczki nadziewane i oblane czekoladą
    polewa czekoladowa

Sernik z pierniczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ze składników na spód wyrabiamy ciasto i wykładamy nim dno torownicy. Wkładamy do lodówki.
    Twaróg,cukier,budyń i zapach miksujemy na jednolitą masę po czym dodajemy po jednym jajku(po każdym jajku masę chwilę miksujemy i wbijamy kolejne jajko) po wybiciu wszystkich jajek wyciągamy tortownicę z lodówki i wykładamy połowę masy serowej,układamy pierniczki i reszta masy serowej. Wyrównujemy i wkładamy do piekarnika. Pieczemy w 160 stopniach przez ok 95 minut. Studzimy w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach. Gdy sernik ostygnie polewamy polewą.

Porady

Trzeba uważać aby wierzch się nie spalił.

Komentarze

Podobne przepisy