Sernik bez sera

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Ciekawostką jest to, że sernik robi się bez grama sera a i tak smakuje jak sernik:) Najlepiej smakuje na 2 dzień:)

  • Łatwy

Składniki:

  • - żółtka: 6 ząbków
    - margaryna: 250 gramów
    - mąka: 3 szklanki

    - cukier puder: 3 szklanki
    - proszek do pieczenia: 2 łyżeczki
    - białka: 6 ząbków
    - 3 śmiatany 18%: 400 mililitrów
    - budynie śmietankowe bez cukru: 2 sztuki

Sernik bez sera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka, margarynę, mąkę, 1 szklanką cukru pudru i proszek posiekać i zagnieść. Ciasto wyrobić i podzielić na 2 części. 1 część rozwałkować na blaszkę, a 2 wstawić do zamrażarki. Białka ubić z 2 szklankami cukru pudru. Dodać śmietany i budynie. Ubijać chwilę masę i wlać na ciasto. Na wierzch zetrzeć ciasto z zamrażarki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy