Sernik bez Sera

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

to ciasto jest bardzo łatwe w przygotowaniu i zarazem wyśmienite ,przepis dostałam od mamy

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • CIASTO:
    3szkl.mąki
    6żółtek
    1szkl.cukru
    1k.KASI
    1,5łyżeczki proszku do pieczenia
    MASA:
    3KUBKI ŚMIETANY 18%(Z BIEDRONKI)
    2budynie śmietankowe
    6 białek
    1szkl.cukru

Sernik bez sera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. CIASTO:z wszystkich składników zagnieść ciasto i podzielić na dwie kulki większą i mniejszą,i włożyć do zamrażalki na ok.1 godzinę.W tym czasie ubić białka na sztywną pianę pod koniec ubijania dodać cukier.Następnie w większej misce rozmiksować troszkę śmietanę z budyniem ok.2 minuty,potem dodać ubite białka i wymieszać delikatnie łopatka.
    Zamrożoną większą kulkę zetrzeć na tarce o większych oczkach na wysmarowaną blaszkę,potem wylać na to masę i ponownie zetrzeć nmiejszą kulkę ciasta.Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok.50 min w temp.180 stopni.SMACZNEGO.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy