Schab z jajkiem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszna przystawka na zimno jak i na gorąco.

  • 30 min

Składniki:

  • * 5 jaj
    * 5 kotletów schabowych
    * kucharek "Smak lata" z dodatkiem węgierskiej papryki i hiszpańskich pomidorów
    * sól,pieprz
    Do panierki:
    * bułka tarta, mąka, jajka
    * olej do smażenia

Schab z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Jajka ugotować, ostudzić i obrać
    2.Obtoczyć w przyprawie Kucharek
    3.Schab rozbić,posolić i popieprzyć
    4.Jajka zawinąć w kotlety schabowe i uformować
    5. Obtoczyć w roztrzepanym jajku, mące,jajku i bułce tartej
    6.Smażyć w głębokim oleju aż do uzyskania złocistego koloru
    7.Po ostudzeniu przekroić na pół lub na mniejsze porcje, ułożyć na półmisku,polać ketchupem lub sosem czosnkowym.

Komentarze

Podobne przepisy