Sałatka z kalafiora z kukurydzą i groszkiem konserwowym

0 (0 ocen)

Szybka do zrobienia sałatka z surowego kalafiora ze sporą ilością czosnku doskonale pasuje do grillowanego mięsa lub chrupiących grzanek.

Składniki:

  • 1/2 dużego kalafiora
    3-4 ząbki czosnku
    1/2 puszki kukurydzy
    2/3 puszki groszku konserwowego
    5 rzodkiewek
    2 łyżki siekanego koperku
    sól, pieprz
    2 łyżki majonezu

Sałatka z kalafiora z kukurydzą i groszkiem konserwowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafiora podzielić na różyczki, opłukać i osuszyć. Zetrzeć na tarce o dużych oczkach lub drobno posiekać. Kukurydzę i groszek odsączyć z zalewy. Czosnek przecisnąć przez praskę, rzodkiewki drobno posiekać. Wszystkie składniki przełożyć do miski, dodać majonez, doprawić do smaku i wymieszać. Odstawić na 2 godziny do przegryzienia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy