Sałatka warstwowa z tuńczyka

0 (0 ocen)

Robię ją od kilku lat i wciąż smakuje jak za pierwszym razem.

Składniki:

  • 5 ugotowanych jaj
    10 dkg żółtego sera
    puszka groszku
    tuńczyk w oleju lub w sosie własnym
    1 cebula
    1/3 masła
    majonez

Sałatka warstwowa z tuńczyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W szklanej salaterce układać kolejno: na spód białka starte na tarce na dużych oczkach- posolić- na to starty ser, na to pół osączonego tuńczyka, warstwę majonezu, cebulę pokrojoną w kostkę, następnie masło starte na tarce, drugą część tuńczyka, groszek, posmarować majonezem, na wierzch żółtka starte na tarce. Można udekorować natką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy