Bardzo smaczna, kolorowa sałatka z tortellini nadzianego szynką, w towarzystwie świeżego ogórka, słodkiej kukurydzy, marchewki i aksamitnego sosu czosnkowego.
Składniki:
200 g tortellini w trzech kolorach nadzianego szynką
1 puszka kukurydzy
1 długi świeży ogórek
4 marchewki
Sałatka "tricolore" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Tortellini ugotować al'dente, przelać na durszlak, wystudzić. Podzielić kolorami. Marchew obrać, także ugotować, pokroić w kostkę. Ogórka obrać ze skórki, usunąć łyżeczką środek, czyli miąższ z pesteczkami, aby pozbyć się nadmiaru wody. Dno naczynia w którym będziemy podawać sałatkę, wyłożyć jasnym tortellini, posypać kukurydzą, polać połową sosu czosnkowego. Na to wyłożyć zielone tortellini i ogórka pokrojonego w kostkę. Polać resztą sosu. Następnie wyłożyć pomarańczowe tortellini, na nie wyłożyć pokrojoną marchewkę.
Komentarze