Sałatka "Tricolore"

0 (0 ocen)

Bardzo smaczna, kolorowa sałatka z tortellini nadzianego szynką, w towarzystwie świeżego ogórka, słodkiej kukurydzy, marchewki i aksamitnego sosu czosnkowego.

Składniki:

  • 200 g tortellini w trzech kolorach nadzianego szynką
    1 puszka kukurydzy
    1 długi świeży ogórek
    4 marchewki

    SOS:
    3 łyżki jogurtu naturalnego
    3 łyżki majonezu
    2 ząbki czosnku
    szczypta soli, pieprzu i ziół prowansalskich

Sałatka "tricolore" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tortellini ugotować al'dente, przelać na durszlak, wystudzić. Podzielić kolorami. Marchew obrać, także ugotować, pokroić w kostkę. Ogórka obrać ze skórki, usunąć łyżeczką środek, czyli miąższ z pesteczkami, aby pozbyć się nadmiaru wody. Dno naczynia w którym będziemy podawać sałatkę, wyłożyć jasnym tortellini, posypać kukurydzą, polać połową sosu czosnkowego. Na to wyłożyć zielone tortellini i ogórka pokrojonego w kostkę. Polać resztą sosu. Następnie wyłożyć pomarańczowe tortellini, na nie wyłożyć pokrojoną marchewkę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy