1.Filet kroimy w kostkę. Przyprawę "kebab-gyros" łączymy z 1/2 szklanki wody i 3 łyżkami oleju. Pokrojony filet moczymy w przygotowanej przyprawie. Pozostawiamy na 15 minut. W tym czasie podsmażamy pokrojone w kostkę cebulę z czosnkiem. Filety smażymy. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Kapustę dzielimy na pół. Jedną część kapusty drobno kroimy i wykładamy nią dno przezroczystej miski. Na kapustę układamy umyte i pokrojone w kostkę pomidory i paprykę. Pokrojone w półplasterki ogórki konserwowe, na to cebulę. Wystygnięte filety wykładamy na cebulę. Polewamy sporą ilością ketchupu. Doprawiamy pieprzem i posypujemy kukurydzą. Kroimy drugą część kapusty i wykładamy na warstwę kukurydzy. Na koniec wierzch sałatki smarujemy majonezem.
Smacznego.
Porady
Sałatkę można ozdobić paskami papryki i plasterkiem ogórka.
Komentarze