Sałatka brokułowo-pomidorowa z fetą

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Spotkania w gronie najbliższych to motywacja do nowych kulinarnych eksperymentów.

Składniki:

  • ● brokuł
    ● 3 pomidory
    ● 4 jajka
    ● op. fety
    ● 1/2 puszki kukurydzy
    ● 2 ząbki czosnku
    ● łyżeczka musztardy stołowej
    ● 2 łyżki śmietany
    ● 2 łyżki majonezu
    ● łyżka łuskanego słonecznika
    Do dekoracji: cząstki pomidora, czarna oliwka, piórka szczypiorku

Sałatka brokułowo-pomidorowa z fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brokuł dzielimy na różyczki. Gotujemy, odcedzamy i studzimy. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy
    w ćwiartki. Pomidory i fetę kroimy w kostkę. Kukurydzę dokładnie osączamy.
  • 2. W salaterce układamy warstwami: pomidory, jajka, brokuł i fetę. Posypujemy kukurydzą.
  • 3. Przygotowujemy sos: majonez, śmietanę, musztardę i przeciśnięty przez praskę czosnek mieszamy. Polewamy sałatkę. Posypujemy słonecznikiem. Wierzch dekorujemy warzywami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_04-2012

Komentarze

Podobne przepisy