Sałata jesienna

0 (0 ocen)

  • 40 min

pyszna i zdrowa, uwielbiam ją robić

  • 40 min

Składniki:


  • 2 pomidory
    4 rzodkiewki
    pęczek kopru
    1 ogórek zielony
    ser feta
    główka sałaty zielonej
    winogron ciemny
    winogron jasny
    oliwa z oliwek
    sól
    pieprz
    sos koperkowy z torebki

Sałata jesienna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórka pokroić w plasterki. Pomidora pokroić w ćwiartkę. Rzodkiewkę tak jak ogórka pokroić w plasterki. Winogrona przeciąć na pół. Sałatę zieloną poszatkować drobno. Wszystko to razem wymieszać ze sobą. Na sałatkę pokruszyć ser feta. Następnie posypać kawałkami natki kopru. Posolić, popieprzyć, Przygotować sos: oliwę z oliwek wymieszać z zawartością torebki. Polać po sałatce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy