Sakiewki zielone

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Efektowne sakiewki nadziewane szpinakiem są szybką do przygotowania przekąską, która skusi smakiem i wyglądem każdego smakosza!

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - Jajko: 2 sztuki
    - mleko: 1 szklanka
    - mąka tortowa przesiana: 1 szklanka
    - szpinak mrożony rozdrobniony: 100 gramów
    - czosnek ząbek (posiekany): 2 sztuki
    - jogurt naturalny: 4 łyżki
    - sól pieprz do smaku: 1 szczypta
    - oliwa/olej: 1 łyżka
    - szczypiorek (łodyżki): 7 sztuk

Sakiewki zielone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka, mąkę, mleko, oliwę zmiksować, dodać 2 łyżki szpinaku, zmiksować. Powstanie zielone ciasto naleśnikowe.Usmażyć naleśniki. potem pozostały szpinak wymieszać z podsmażonym czosnkiem, dodać sól i pieprz i razem poddusić. Następnie nadziewać naleśniki farszem, zwijać w sakiewki, przewiązywać szczypiorkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy