Ryz z jaglaną podany z jogurtem i miodem

0 (0 ocen)

  • 30 min

to dobry i smaczny sposób by podać dzieciom ( i nie tylko) bardzo zdrową kasze jaglaną

  • 30 min

Składniki:


  • pół szkl ryżu
    pół szkl kaszy jaglanej
    szczypta cukru i soli
    łyżka oleju z pestek winogron
    jogurt naturalny lub śmietana
    miód naturalny płynny

Ryz z jaglaną podany z jogurtem i miodem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do rondelka wsypujemy ryz oraz kaszę jaglaną, zalewamy dwoma szklankami wrzątku, dodajemy szczyptę soli i cukru oraz łyżkę oleju z pestek winogron. Gotujemy pod przykryciem na minimalnym ogniu bez mieszania przez 15 min. Lekko studzimy i nakładamy na talerz. Podajemy ze spora ilością gęstego jogurtu naturalnego (można też ze śmietaną) i z naturalnym miodem płynnym. ( mozna równiez podawać ze świeżymi owocami).

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy