Niedawno przygotowywałam ryż z grzybami, do tego filet z dorsza i ogórek. Myślę,że doskonałe połączenie składników. A ryż znakomity - zrobił się brązowy od grzybów. Polecam. Porcja na 2 osoby
10 min
Składniki:
200 g ryżu białego
garść suszonych podgrzybków
ogórek kiszony
filet z dorsza 2 płaty
sol, pieprz
szklanka bulionu warzywnego
2 ząbki czosnku
łyżka masła i łyżka oliwy z oliwek
2 łyżki oleju sojowego
Ryż z grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ryż ugotować w bulionie warzywnym, w razie potrzeby podlewać wodą, dodać grzyby suszone, przyprawy, olej sojowy, dusić pod przykryciem.
Dorsza smażyć na masełku z oliwą, przyprawić, dodać 2 ząbki czosnku. Podawać gorące z ogórkiem kiszonym.
Komentarze