Ryż z grzybami

0 (0 ocen)

  • 10 min

Niedawno przygotowywałam ryż z grzybami, do tego filet z dorsza i ogórek. Myślę,że doskonałe połączenie składników. A ryż znakomity - zrobił się brązowy od grzybów. Polecam. Porcja na 2 osoby

  • 10 min

Składniki:

  • 200 g ryżu białego
    garść suszonych podgrzybków
    ogórek kiszony
    filet z dorsza 2 płaty
    sol, pieprz
    szklanka bulionu warzywnego
    2 ząbki czosnku
    łyżka masła i łyżka oliwy z oliwek
    2 łyżki oleju sojowego

Ryż z grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować w bulionie warzywnym, w razie potrzeby podlewać wodą, dodać grzyby suszone, przyprawy, olej sojowy, dusić pod przykryciem.
    Dorsza smażyć na masełku z oliwą, przyprawić, dodać 2 ząbki czosnku. Podawać gorące z ogórkiem kiszonym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy