Ryba w maśle ziołowym z puree brokułowo - kalafiorowym

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

uwielbiam rybki!

  • 2 godz.

Składniki:

  • 2 dorady
    100g masła
    koperek,estragon,tymianek,cząber,rozmaryn (po łyżeczce)
    2 ząbki czosnku
    sól, pieprz
    1 łyżeczka kurkumy
    brokuł
    kalafior

Ryba w maśle ziołowym z puree brokułowo - kalafiorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę oczyścić, naciąć na bokach, opłukać i wysuszyć. Miękkie masło wymieszać z ziołami, rozgniecionym czosnkiem, solą i pieprzem. Rybę nasmarować tak zrobionym masłem na wierzchu i w środku. Odstawić do lodówki na 2 godz.włożyć do naczynia do zapiekania. Piec około 15 min. w nagrzanym do 180C piekarniku.
    Brokuł i kalafior podzielić na różyczki i gotować na parze na pół miękko. Po ugotowaniu wyjąć do miski i zmiksować na gładką masę, następnie dodać łyżkę masła, sól, pieprz do smaku. Podawać z upieczoną rybą

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy