ROLADKI ZE SZPARAGAMI

0 (0 ocen)

  • 20 min

Szparagi uwielbiam, więc przemycam je gdzie się da

  • 20 min

Składniki:

  • 1 kg piersi z kurczaka( tak żeby można było wyciąć 10 porcji na kotlety)
    20 szparagów
    10 plastrów szynki
    10 plastrów żóltego sera
    szklanka twardego zółtego sera potarkowanego
    sól
    pieprz
    zioła prowansalskie

Roladki ze szparagami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi z kurczaka oprószamy solą i pieprzem oaz ziołami prowansalskimi z obu stron. Na każdej układamy plaster sera i szynki. Ze szparagów odłamujemy zdrewniałe końce. Poprostu należy je przełamać, pękną w tym miejscu co trzeba. Na każdą pierś kładziemy też po 2 szparagi, zwijamy wokół nich mięso z serem i szynką po skosie. Spinamy wykałaczkami. Obsmażamy na rumiano na głębokim oleju. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy tartym serem, zapiekamy ok 10 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy