Roladki rybne z warzywami na patelnię

0 (0 ocen)

Roladki rybne z warzywami z patelni, czemu nie, są bardzo smaczne i efektownie wyglądają, a podane z ziemniakami smakują rewelacyjnie.

Składniki:

  • warzywa na patelnię - 450 g
    filety rybne panga - 5 szt
    sól i pieprz
    tłuszcz do smażenia

Roladki rybne z warzywami na patelnię - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety rybne rozmrozić, osuszyć ręcznikiem papierowym.
  • 2. Rybę oprószyć solą i pieprzem.
  • 3. Na patelnię wlać 2 łyżki oleju, rozgrzać tłuszcz, wrzucić warzywa na patelnię, podsmażyć.
  • Roladki rybne z warzywami na patelnię 4. Podsmażone warzywa ostudzić.
  • Roladki rybne z warzywami na patelnię 5. Na filetach rybnych układać warzywa i zwijać ryby w roladki, spiąć roladki wykałaczkami.
  • 6. Wierzch oprószyć solą i pieprzem, smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na rumiano.
  • Roladki rybne z warzywami na patelnię 7. Następnie zmniejszyć ogień i smażyć na wolnym ogniu, aby ryba w środku się usmażyła.
  • 8. Podawać rybę z ryżem lub ziemniakami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy