Tortilla z warzywami na patelnię - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piers umyc, osuszyc, pokroic w kosteczke. Dokladnie natrzec przyprawa do kebaba , wstawic do lodowki na ok. 30 min. Po tym czasie mieso wyciagnac, i usmazyc na niewielkiej ilosci oliwy.
Warzywa
Rozgrzac niewielka ilosc oliwy na patelni, wsypac warzywa na patelnie i dusic do miekkosci pod przykryciem na malym ogniu
Sos czosnkowy
Majonez wymieszac z jogurtem naturalnym , doprawic czosnkiem granulowanym , pieprzem ziolowym i bazylia
Do keczupu dolac kilka kropelek sosu tabasco.
Tortilla
Z podanych skladnikow na tortille zagniesc jednolite gladkie ciasto . podzielic n a 8 kawalkow. Z kazdego uformowac kulke i rozwalkowac placek. Piec na patelni do nalesnikow z obu stron, az beda zlociste.
2.Kazda tortille smarujemy keczupem, wykladamy warzywa i mieso, polewamy sosem czosnkowym.zawijamy. mozna chwile podgrzać na suchej patelni
Komentarze